Мешканці Сумщини передали німецьким благодійникам українську картоплю

10.12.2023

Мешканці Сумщини передали німецьким благодійникам українську картоплю до різдвяного столу. Зробили це на знак подяки, адже нещодавно волонтери допомогли купити солодощі та гаджети для дітей із Краснопільщини.

За словами волонтерки Тетяни Крикун, благодійники з Німеччини попросили прислати кілька картоплин, щоб скуштувати справжньої української городини. Дружина німецького волонтера Мартіна – уроджена українка.

“Маленьку українку вивезли до Німеччини дуже багато років тому і вона вийшла заміж за корінного жителя Німеччини, а цей корінний житель Німеччини дуже допомагає нам наразі. І ось ми приїхали до Мезенівскої громади і привезли допомогу”, – розповідає волонтерка Тетяна Крикун.

Тетяна Крикун. Фото: Суспільне Суми

Вітати дітей, що живуть у прикордонних селах, дівчина приїхала разом із другом німецьких благодійників, також волонтером — Пітером Шнітцлером.

“Мартін дав мені так багато речей для гуманітарної допомоги Україні. Він живе на півдні Німеччини і прислав поштою багато пакунків. За останній місяць — 8 пакунків”, – говорить волонтер з Німеччини Пітер Шнітцлер.

Пітер Шнітцлер. Фото: Суспільне Суми

Закордонні благодійники придбали також планшет та іграшки для дітей з малозабезпеченої родини, що живе в Верхній Пожні. За словами Тетяни, у сім’ї місяць тому згорів будинок. Гаджетів, щоб приєднуватися до уроків онлайн, діти не мали.

Фото: Суспільне Суми

“Ми привезли для цієї родини подарунки: павербенки, планшет, колонку та ляльку, бо в родині є п’ятирічна дівчинка. Це все спонсор саме той Мартін, дружина якого отримає подарунок у вигляді картоплі”, – пояснює волонтерка.

За словами місцевих мешканок, городина цього року вродила. Мартіну та його дружині назбирали пакунок домашньої картоплі.

“Ось картопля вирощена на Сумщині, дуже смачна. Передаємо вам в Німеччину. Смакуйте! Все хорошо вродило, хочемо, щоб скоріше війна закінчилася. Щоб прийшов мир”, – кажуть Тетяна та Світлана.

Місцеві мешканки Тетяна та Світлана. Фото: Суспільне Суми

“В Німеччині легенди складають про українську картоплю. Тому що вона реально відрізняється від всього. Вона реально нормально смажиться і не розварюється”, – пояснює волонтерка Тетяна.

Картопля з Сумщини буде сюрпризом для дружини Мартіна, зазначає Пітер Шнітцлер.

“Його дружина сказала, що українська картопля пахне рідною країною. Він попросив мене: “Пітер, будь ласка, привези мені української картоплі”, – говорить пан Пітер.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: