“Канави у метр”. Мешканці Стецьківки мітингували через стан доріг в селі

12.12.2023

Мешканці Стецьківки мітингували через стан доріг на вулицях села. Зараз рух машин ускладнили й намерзлі кучугури, тож автомобілі часто застряють, тому не всі водії маршруток погоджуються їхати у село.

За словами жителів, такий стан доріг не тільки в самому селі, а й на прилеглих дорогах. Через це не всі маршрутки погоджуються заїжджати у населений пункт. “Перевізники наші не хочуть сюди їхати, їх можна зрозуміти. Людей дуже багато, основний контингент працює в місті. Для нас дуже важливо, щоб ми вчасно потрапили на роботу і, бажано, повернулися додому. Ходити від спиртзаводу, якщо, як нам обіцяли, відмінять маршрутку вглиб села – дуже складно”, — ділиться пані Алла.

З дорожньою проблемою, завіряють місцеві, неодноразово зверталися до старости села.

Староста Стецьківки – Ігор Верніченко говорить: питання ремонту доріг він не вирішує. “Ми на сьогоднішній день в ситуації заручників. Є громада і є староста – представник громади. Все вирішується по місту – в департаменті. Хто виграв тендер, той й відповідає за нього. “Шляхрембуд” виграв утримання доріг зимових і тут ні разу не був. Зовсім”, — зазначив посадовець.

Жителі Стецьківки запросили голову Сумської міської військової адміністрації Олексія Дрозденка, аби показати йому стан доріг. Проте представники міської влади на зібрання мешканців не приїхали, згодом пішов і сам староста.

“Канави у метр. Проїхати не можна. Чотири кілометри люди йдуть до сільради, сім кілометрів до лікарні”, — говорить місцева мешканка Надія.

У “Шляхрембуді” ситуацію пояснили телефоном. Виграний тендер, говорить директор підприємства Олександр Зименко, не передбачає капітального ремонту дороги. “Ми обслуговуємо цю ділянку в рамках чистки щіткою. Все. Немає підсипки: сіль з піском, сумішшю, ми нічим не посипаємо. Те, що ми обслуговуємо і є в договорі все це ми робимо”, — зазначив чоловік.

Мова зараз йде про поліпшення проїзду автівок проблемними ділянками доріг, говорить виконувачка обов’язків Сумського міського голови Юлія Павлик. Розчистити дороги планують найближчими днями. “Спочатку ми повинні зняти проблему, а вже потім вирішувати, що будемо робити з цією дорогою. Тобто, зараз ми позасипаємо все це сіллю, воно роз’їсть кучугури, по технології розчистимо, щоб міг транспорт рухатися, а вже коли трошки зійде мороз, будемо вирішувати, як саме цю проблему вирішувати щодо ремонту дороги. Це вже нам скажуть спеціалісти, буде капітальний чи поточний, відповідно до проєкту, але факт того, що там буде відремонтовано, я думаю, що військова міська адміністрація нам задовольнить цю потребу”, — повідомила посадовиця.

Поки готувався сюжет, в селі почала працювати техніка, світлина з розчищеною ділянкою дороги з’явилася у соцмережі Ірини Дяденко.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: