Шосткинське “Джерельце” отримало перше та два другі місця конкурсу “Озброєні танцем”

12.12.2023

Днями в Центрі культури «Святошин» у Києві відбувся Всеукраїнський благодійний конкурс хореографії «Озброєні танцем». Спільна мета організаторів і учасників конкурсу – збір коштів на безпілотник для ЗСУ.

Цю мету підтримали майже 900 юних танцюристів, що з’їхалися з Кропивницького, Немішаєва, Хмельницького, Носівки, Рівненської області, Білої Церкви, Кагарлика, Фастіва, Харкова, Києва та Шостки. Про це повідомляє Ансамбль народного танцю ,,Джерельце”, який і представляв Шостку на конкурсі.

– Шосткинське «Джерельце» представило три номери – патріотичну композицію «Мальви», хореографічну картинку «Непосиди» та «Мамину пісню».

На волонтерському рахунку «Джерельця» безліч добрих справ, націлених на допомогу українським військовим. І пропустити таку важливу подію всеукраїнського масштабу вони не могли.

Гідно виступили, підтримавши імідж Шостки як хореографічної столиці Сумщини, взяли участь у благодійному ярмарку-продажі і дуже зраділи, коли дізналися, що всі разом не просто досягли спільної мети – зібрати 230 000 гривен на дрон, але й перевищили її: зібрали на два вкрай важливих для військових БПЛА 444 000 гривень. Цій новині зраділи вихованці «Джерельця» навіть більше, ніж нагородам, – розповідають у “Джерельці”.

У складі журі, яке оцінювало виступи, були Володимир Білошкурський – Заслужений працівник культури України, доцент кафедри хореографії Українського державного університету ім. Драгоманова, член Національної хореографічної спілки України; Тетяна Батурська – Заслужена артистка України, солістка Національного ансамблю танцю України ім. П. Вірського; Леонід Сидорчук – Заслужений артист України, головний балетмейстер Заслуженого Академічного Буковинського ансамблю пісні і танцю; Людмила Першотравка – Заслужена артистка України, магістр сучасної хореографії; Олександр Синюк – Заслужений артист України, соліст Національного ансамблю танцю України ім. П. Вірського, викладач дитячої хореографічної школи при ансамблі.

Народний ансамбль народного танцю «Джерельце» Шосткинського центру естетичного виховання отримав І місце за виконання патріотичної композиції «Мальви». Два ІІ місця отримали хореографічна картинка «Непосиди» та «Мамина пісня».

Керівники “Джерельця” – Людмила Маковець, заслужений працівник культури України, Яна Трет’як та Олексій Дейнека.

Кожна дитина, що приїхала на конкурс і підтримала своєю творчістю 108 ОБТРО 100 окремого батальйону отримала Посвідчення маленького волонтера, сувеніри від спонсорів благодійного конкурсу. Головний приз – ваза, виготовлена із гільзи від снаряду, який був випущений українськими військовими по орках на Бахмутському напрямку і гілочку справжньої бавовни.

– Наші танцюристи ще раз підтвердили свій високий клас і переконалися, що танцем можна допомогти Збройним Силам України.

Щиро дякуємо організатору Олегу Мельнику, та всім хто допомогав у цій благородній справі!

shostka.info

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: