“Проліска – Суми” евакуювала немобільну жінку, яка повернулася в Україну гуманітарним коридором

12.12.2023

Працівники Гуманітарної місіх “Проліска” за підтримки UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні продовжують надавати всебічну допомогу громадянам України, які перетинають кордон України з російської територією єдиним гуманітарним коридором на Сумщині.

10 грудня працівники гуманітарного центру “Проліска – Суми” надали допомогу жінці, яка перетнула пішій пункт перетину разом зі своєю немобільною матір’ю.

Донька, яка мешкала за кордоном, повернулась на окуповану територію, щоб забрати хвору матір і вивезти її на підконтрольну територію України. Два кілометри між пунктами перетину донька вимушена була тягнути колісне крісло з матір’ю по ґрунтовій дорозі, яка наразі покрилась льодом. Немобільна жінка, яка переживає вже не першу війну, через хворобу майже не розмовляє, але, коли вона опинилася на рідній землі, сльози радості котилися з її очей. За словами доньки, дитинство матері припало на важкі роки Другої Світової війни. Голод, холод, сирітство…

Вдалося організувати евакуацію спеціалізованим медичним автомобілем у супроводі медичного персоналу. Доньку та її немобільну матір забрали з транзитного центру у м. Суми та транспортували до батьківської хати в селищі Миколаївка, Донецької області.

Протягом грудня «Проліска» здійснила вже 22 евакуаційні спеціалізованим медичним транспортом з прифронтових зон до більш безпечних територій України. Усі евакуйовані знаходяться в безпеці та продовжують отримувати необхідне лікування.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: