У Сумах відбувся чемпіонат з багатоповторного жиму та армліфтингу

12.12.2023

12 грудні у Сумах чемпіонат міста з багатоповторного жиму та армліфтингу. У Ньому взяли участь 55 спортсменів. Найменшому учаснику дванадцять років.

Участь у турнірі взяли юнаки та дівчата, дорослі та ветерани, цивільні та військові.

Суть змагань у тому аби певна вікова та вагова категорія, наприклад тридцять кілограмів, і треба людині пожати якнайбільше, — розповіла головна суддя змагань Віталія Алісіменко.

“Сьогодні я змагаюся серед чоловіків в абсолютній першості. Та зараз буду змагатися серед своєї вікової групи. Я вже показав результат 150 кг на чотири рази. У майбутньому я думаю реалізуватися в сфері тренерства”, – сказав Богдан.

У підсумку Богдан став кращим у своєму віці і п’ятим в “абсолюті”. А от Анастасія Оношко у своїй ваговій та віковій категорії вижала штангу вагою 12 кілограмів сто разів.

“Болять руки, мені це подобається, це як хобі. Воно мені дає радість, відволікаюсь”, – сказала дівчина.

Другою у своїй віковій групі стала Катерина Рябоконь.

“Мені просто хотілось бути сильною. Бо я займалась волейболом. Щось пішло не так. І зараз штанга – це головна частина мого життя. Бо так я відчуваю себе більш впевненою. І взагалі це мені дуже подобається”.

Олег Туляков – викладач одного з сумських вишів. Участь у змаганнях бере серед ветеранів вікової групи М2.

“Розумова діяльність та спорт – вони пов’язані. Так званий нейро-м’язовий зв’язок. Я вперше саме в таких змаганнях, по багатоповторному жиму.”

­У підсумку пан Олег у свої групі М2 у своїй вазі посів друге місце. Усього протягом змагального вечора спортсмени розіграли чотирнадцять комплектів медалей. Ще два комплекти нагород розіграли армліфтери. У вазі до 80 кг Максим Волощенко (з результатом 67 кг) посів перше місце, у вазі понад 80 кг кращий результат (67,5 кг) показав Дмитро Бережанський з Харкова.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: