У Сумах поховали військовослужбовця Ігоря Андрусенка

12.12.2023

З полеглим військовослужбовцем Ігорем Андрусенком попрощались у Сумах. Опівдні 12 грудня труну з тілом загиблого привезли до Свято-Миколаївського храму.

Мама Ігоря Андрусенка Любов розповіла – чоловік не розповів сім’ї, що пішов воювати за власним бажанням. “Такий був: любив усе живе. Нікого не міг ні вдарити, нічого. Всіх жалів. Він і в армії ж не служив, не можна було йому. Я йому кажу: синочок, ти ж так усе жалієш, як жеж ти там будеш? А він каже: “Мам, а як я буду тут?” . Ото так і пішов. А ми його підтримували всі”, – розповіла жінка.

Народився й виріс Ігор Андрусенко в селі Павлівка на Сумщині. “Вчився там. Там у нас Оксанка вчителькою була, полюбилися вони ще зі школи. І одружилися, й дітки народились. Жити тільки й радіти. А тоді пішов Батьківщину захищати, як ми його вчили”, – додала мати бійця.

Дружина Ігоря Андрусенка Оксана востаннє спілкувалась із чоловіком в день його загибелі, 4 грудня. “Він кожного ранку мені бажав доброго ранку, писав. Добраніч бажав… І в той день також все було… востаннє”, – пригадала жінка.

За інформацією Сумського територіального центру комплектування, водій-електрик механізованого взводу Сил територіальної оборони Ігор Андрусенко загинув внаслідок артилерійського обстрілу, в Бахмутському районі на Донеччині.

“Останнім часом ми з ним дуже близько спілкувались. Не знаю, як наче відчували. Він був ініціатором цього зближення. Хоч у нас різниця в чотири роки – в кожного своя дорога, своя робота і тому подібне. Слава Україні, Слава Герою”, – сказав брат Ігоря Артем Андрусенко.

Поховали загиблого солдата Ігоря Андрусенка на Алеї Слави Баранівського кладовища. Йому назавжди залишиться 35 років.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: