Четверо жителів Сумщини хотіли отримати допомогу, а натомість стали жертвами шахраїв

13.12.2023

Аферистам вдалось ошукати довірливих людей під приводом он-лайн заробітку, отримання державної допомоги, а також за допомогою фішингових посилань на торговельній інтернет-платформі.

Четверо жителів області хотіли отримати допомогу від держави, а натомість стали жертвами шахраїв. Адже перейшли за запропонованими посиланнями у соціальних мережах чи месенджерах, де ввели конфіденційні дані банківських рахунків, таким чином надали доступ до користування третім особам.

Сумчанка вирішила підзаробити та довірилась незнайомому «роботодавцю», якому перерахувала власні грошові кошти. Після чого останній перестав виходити на зв’язок.

Цього ж дня до пастки шахраїв потрапила й охтирчанка, яка перейшла за посиланням для начебто оформлення доставки на одному із відомих сайтів. Але, ввівши дані банківської картки, лише втратила свої заощадження.

Внаслідок протиправних дій зловмисників лише за добу громадяни втратили майже 60 000 гривень.

За кожним з фактів у поліції розпочали кримінальні провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», у рамках яких проводять заходи, направлені на встановлення осіб злочинців.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: