“За сльози матерів”: боєць з Сум показав підписаний російський боєприпас, що не розірвався

13.12.2023

“За сльози матерів” — боєприпасом із таким написом на корпусі російські військові намагалися влучити по позиціях українських бійців. Граната не розірвалася, її знешкодили самі військовослужбовці. Детальніше про це розповів військовий Олексій Масюченко із позивним “Водолаз”.

Під час одного з чергувань на початку грудня 2023 року Олексій та його побратим помітили, що на їх позиції летить російський дрон із гранатою від РПГ-7. Граната, за словами бійців, не вибухнула. По ній довелося стріляти, аби знешкодити. Допис про це Олексій зробив у соцмережі.

“Нашпігована була пластидом і просто “виплюнуло” носик і повністю вигоріла”, – розповів військовослужбовець Олексій Масюченко з позивним “Водолаз”.

Безпілотник, що ніс боєприпас із російським написом “За сльози матерів”, не завдав шкоди українським військовим, додали бійці.

“Ми стріляли, влучили по ній, пролетіла три метри та вигоріла. Тобто ми її знешкодили”, – пояснив боєць.

Уламки з російського дрона “Водолаз” зібрав наступного дня. Подія сталася поблизу укриттів, які українські бійці відбили у росіян.

Олексій Масюченко – боєць 58-ї окремої мотопіхотної бригади. Майже від початку повномасштабної війни чоловік служить “на нулі”. Зараз знаходиться на позиціях Донецького напрямку.

Корпус від російської гранати залишився цілим – його “Водолаз” планує додати до свого домашнього музею війни.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: