Сумчани хочуть перейменувати сквер на честь 3-ої ОШБр

13.12.2023

На сайті електронних звернень зареєстрована петиція про перейменування скверу Сумсько-Київських дивізій (СКД) на сквер Героїв 3-ої окремої штурмової бригади (3 ОШБр).

«Ми, батьки, рідні, близькі воїнів-героїв 3-ої окремої штурмової бригади (3 ОШБр), звертаємося до всіх небайдужих громадян, яких торкнулася війна, що розуміють важливість цієї справи, – підтримати петицією щодо перейменування скверу Сумсько-Київських дивізій (СКД), що знаходиться на вул. Іллінській (навпроти церкви), на сквер Героїв 3-ої окремої штурмової бригади (3-ої ОШБр).

3 ОШБр – це велика родина, воїни якої боронять нашу країну від агресора у найгарячіших точках і віддають своє життя за нашу Перемогу. Це вони захищали аеродром від російських десантників під Києвом, билися на Запоріжжі, наздоганяли окупантів під Херсоном, «косили» їх у Бахмуті, встановлювали рідний прапор у Андріївці. Багато з цих надзвичайних воїнів виріс на вулицях нашого міста та області. Вони йшли та йдуть у бій за нас з вами, за наше майбутнє!

Сквер – це той мінімум, яким ми можемо вшанувати пам’ять загиблих та підтримати бойовий дух захисників, які продовжують битись заради звільнення і повернення незалежності у кожен клаптик українських земель…» – йдеться в зверненні.

Підтримати петицію можна за посиланням:

https://petition.e-dem.ua/sumy/Petition/View/2836

Нагадаємо, що раніше ім”я 3-ої ОШБр планували дати вулиці 2-ій Північній та прилеглому до неї скверу. Проте місцеві мешканці попросили не робити цього, адже сквер був облаштований силами міста і жителів як проєкт партиципаторного бюджету «Сквер випускників Добровільної».

shans.com.ua

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: