У Сумах телефонні “банкіри” ошукали трьох містян

14.12.2023

До поліції звернулась сумчанка, яка повідомили про вчинення відносно неї злочинних дій. Вона розповіла, що їй зателефонував невідомий та представившись працівником банку повідомив жінку, що невідомі нібито намагаються зняти гроші з її рахунку. Щоб цього не допустити, треба повідомити йому чотиризначний цифровий код, який надійде в смс-повідомленні. Аби вберегти свої заощадження від шахрая, потерпіла виконала все, що хотів незнайомий телефонний співрозмовник і назвала йому код. А зовсім скоро зрозуміла, що таки потрапила на гачок зловмисника, бо з її банківської картки були списані гроші в сумі більш ніж 69 тисяч гривень.

Подібна історія трапилася вчора ще з двома мешканцями обласного центру. Їм також телефонували, начебто з банку, та повідомляли, що їхні банківські картки заблоковані. А для того, щоб їх розблокувати, треба назвати останні чотири цифри номера картки та код підтвердження з СМС-повідомлення. Заявники виконували всі вказівки зловмисників та втрачали власні заощадження.

За вказаними фактами працівники поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 190 “Шахрайство” Кримінального кодексу України та роблять все необхідне, аби встановити місце знаходження шахраїв.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: