На Сумщині посилюють співпрацю із Данською радою у справах біженців

14.12.2023

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх та Директор Представництва Данської ради у справах біженців в Україні Джуліан Закрзевські підписали Меморандум про взаєморозуміння.

«Загальний обсяг вашої допомоги для Сумської області складає 1,3 млн доларів. І ваші плани щодо допомоги Сумщині на 2024 рік нас вражають, – зазначив Володимир Артюх. Засвідчую вам свою високу повагу і висловлюю вдячність за невпинну підтримку нашого регіону. Впевнений, що підписання Меморандуму стане міцним фундаментом для нашого подальшого ефективного співробітництва та взаємодії».

Джуліан Закрзевські повідомив, що на Сумщині організація працює в кількох напрямках – щодо відновлення інфраструктури та житла в громадах області, допомоги малому і середньому бізнесу, сільському бізнесу, психологічної підтримки населення тощо.

Зокрема, в рамках програми відновлення житла населення, яке постраждало від бойових дій та покращення умов проживання внутрішньо переміщених осіб відновлено 425 домогосподарств на загальну суму 600 тис дол США, проведено ремонти в 4 центрах компактного проживання на загальну суму 127 тис дол США.

Також партнери надали підтримку 297 домогосподарствам, які займаються сільським господарством, на загальну суму 115 тис доларів. Внутрішньо переміщені 1494 особи з числа ВПО та вразливих категорій населення отримали грошову допомогу на загальну суму 428 тис доларів.

У рамках програми соціально-правового захисту населення надано 182 індивідуальні юридичні консультації, а в рамках Програми інформування населення про мінну небезпеку передано 10 тис. зразків друкованої інформаційної продукції.

Підписавши Меморандум, сторони домовились про активізацію співробітництва в цих та інших напрямках.

Зокрема, особливу увагу планується приділити заходам гуманітарного розмінування.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: