У Сумах відбулись легкоатлетичні змагання

14.12.2023

Легкоатлети Сумської області зібрались на змагання пам’яті заслуженого тренера України Миколи Філенка. Їх в обласному центрі організовують втринадцяте.

Цьогоріч, за словами головного судді Олександра Торяника, змаганнями спортсмени відкрили зимовий сезон. “Беруть участь юнаки та дівчата 2006-2007 та 2008-2009 року народження. Суми, Охтирка, Ромни, Тростянець, Конотоп. Зі всієї області. З Великої Писарівки. Не знаю, Середина Буда чи доїхала, чи не доїхала, бо така погода… Практично всі райцентри, всі міста Сумської області приїхали”, – розповів головний суддя.

Першими на доріжки Палацу студентського спорту вийшли юнаки та дівчата 2008-2009 року народження, які змагались у спортивній ходьбі. Два кілометри швидше за всіх подолав Іван Скринник, якій і виграв першу “золоту” медаль змагань. “Показав свій найкращий результат – 8:54. В принципі я задоволений. Готуємося зараз до зимового сезону”, – прокоментував свою перемогу спортсмен.

Серед спортсменів 16-17 років на три кілометри у дівчат вийшли дві учасниці. Одна з них — Дарина Ющенко. “Я йшла як на тренувальний процес. Мені все вдалося, я виконала ту роботу, яка стояла перед мною. Це не було на всі сто, але те, що мені ставив тренер – я виконала”, – розповіла дівчина.

“Сподіваємося, що наші діти будуть в призах. Вболіваємо поки що. На ядрі – наша дівчинка перша йде, сподіваємося. Діти повинні чимось займатися. І це дуже добре, що діти ходять, займаються спортом. І це великий плюс”, – вважає тренерка з Конотопа Ольга Паламарчук.

Протягом змагального дня юнаки та дівчата двох вікових категорій змагалися у спортивній ходьбі на два і три кілометри, бігали 50 метрів та 50 метрів з бар’єрами, 400 та 800 метрів, штовхали ядро та стрибали в довжину.

Через повітряну тривогу не провели фінали у бігові на 200 та 1 500 метрів, естафету 4 по 200 метрів. Усього на змаганнях пам’яті Миколи Філенка розіграли 25 комплектів медалей.

Микола Трохимович Філенко пішов з життя у 2008 році. До цього він працював тренером Сумської обласної дитячо-юнацькою спортивної школи і тренував легкоатлетів.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: