На фронті загинув 19-річний воїн із Глухівщини Олександр Здебський

15.12.2023

Здебський Олександр Олександрович народився 2.07.2004 у Глухові. Навчався в Баницькому НВК з першого до дев`ятого класу. Зарекомендував себе дисциплінованим, серйозним учнем. Був активним у громадському і спортивному житті школи та класу. Неодноразово захищав честь учбового закладу та району на спортивних змаганнях, турнірах. Був добрим помічником вдома і у школі. Серед друзів і однаклисників користувався авторитетом. Ввічливий, уважний до вчителів, батьків, старших. Чуйний, турботливий до менших.

Вчителька англійської мови Тетяна Сачок згадує, що Саша був завжди усміхненим, позитивним, доброзичливим, чуйним, вихованим. Ніколи не порушував дисципліни у класі.

Зі слів знайомих, Олександр рано подорослішав. Після 9-го класу, щоб забезпечити себе і допомогти мамі, поїхав на підробіток у Київ – там ліпив пельмені. Згодом він отримав освіту у Глухівському професійному училищі.

Близькі говорять, що Саша за свій короткий вік багато чого пережив, але не встиг насолодитися життям, не встиг пожити…

Як почалася війна, не чекав повістки, а сам пішов добровольцем на фронт, де гідно і самовіддано виконував службовий обов`язок. Загинув Олександр під Куп’янськом.

На жаль, своєї сім`ї захисник не встиг створити, йому було лише 19 років. У молодого воїна залишилися мама, сестра, старший брат.

Світла пам’ять і вічна шана Герою!

Хто має намір та бажання допомогти сім`ї захисника, залишаємо номер карти мами Олександра, Алли Давиденко:

4149500112003143

hlukhiv.info

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: