“Впасти вона може в будь-який момент”. У селі Сад аварійна водонапірна вежа покрилася льодом

15.12.2023

Аварійна водонапірна вежа у селі Сад під Сумами покрилася льодом. Місцеві побоюються, що вона становить загрозу для життя перехожих та людей, які мешкають поруч.

Лід на водонапірній вежі у селі Сад становить реальну загрозу для життя перехожих, говорить Олена Шевченко, яка мешкає тут понад 10 років: “Це страшна картина, на цій башті дорощена ще одна крижана башта. Це дуже небезпечно, поруч будинок житловий, впасти вона може в будь-який момент. Поруч там проходити теж небезпечно, огороджень там ніяких немає, абсолютно ніяких знаків, що небезпечно туди підходить. Крім того, туди ходять діти і катаються з тієї гірки. Батьки звичайно ганяють, але 24/7 там не можна ж людину поставити”.

Сергій Шарубін мешкає поблизу водонапірної вежі. Чоловік каже: стан вежі загрожує життю на людей. “Вежа вже не перший рік “плаче”, скажемо так. Дірки, пробоїни не перше літо, як можна було позбутись цієї проблеми, але дійшло до того, що вежа у нас в такому стані, що навіть боюся думати, що може статися завтра”, — розповів пан Сергій.

Водонапірна вежа вже давно потребує заміни, говорить пані Надія: “Розумієте, що вона в будь-який момент може рухнути під вагою. Мої батьки понад 30 років тут мешкають, я вже 8 років тут живу, а вежа наша стоїть і ніхто їй нічого не робить”.

За словами приватного підприємця Віктора Шкарупи, водонапірна вежа функціонує 40 років. Відтоді капітальних ремонтів не проводили. З 2013 року вона знаходиться у нього на обслуговуванні.

“Цього року селищна рада виділила на ремонт вежі аж 15 тисяч. Із них ми заварили 3 башні: село Ясени, вулиця Паркова Сад і оцю. Ви бачите, вежа 30-метрова, залізти вгору ніяк не можна. Людей подаємо краном. У Сумах є тільки 3 крани зі стрілою 40 метрів. Із них один, з яким був заключений договір, був на ремонті. Налідь оця, її збити наразі неможливо. Це дуже небезпечно для тих людей, які будуть підійматися туди на крані”.

Зі слів Віктора Шкарупи, є домовленість з відділом ЖКГ Садівської сільської ради про капітальний ремонт Садівської водонапірної вежі у квітні 2024 року.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: