Сумчанин втратив 11 тисяч доларів, купуючи авто за кордоном

16.12.2023

За минулу добу до поліції звернулось троє мешканців області з повідомленнями про вчинення шахрайських дій відносно них. Загальна сума втрачених коштів склала близько 450 000 гривень.

Сумчанин перейшов за невідомим посиланням та встановив начебто мобільний додаток банкінгу, де ввів конфіденційні дані банківського рахунку. Йому прийшло сповіщення про заблокування картки. Звернувшись безпосередньо до відділення банку, чоловік виявив відсутність грошових коштів у сумі майже 24 000 гривень.

Інший мешканець обласного центру вирішив придбати автівку через аукціон за кордоном та перерахував майже 11 000 доларів США особі, яка займалась викупом транспортних засобів. Як результат – ані автомобіля, ані грошей немає.

Цього ж дня охтирчанка вирішили купити товар у одному з Telegram-каналів. Не впевнившись у добросовісності продавців, вона перерахувала кошти на їх рахунок у сумі майже 30 000 гривень, але бажаної покупки так і не отримала.

У поліції закликають громадян бути обачними та обережними, шахраї повсякчас вигадують способи заволодіти вашими грошима. Тому завжди довіряйте лише офіційним джерелам та перевіреній інформації, в жодному разі не переходьте за невідомими посиланнями.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: