У Сумах змагалися шахісти

16.12.2023

У Сумах сьогодні відбулися особисті обласні змагання з шахів “Ми незламні”. Найменшому учаснику 7 років. Найстаршому — 77.

Про це повідомив організатор змагань Олександр Паладич.

Гліб Харитоненко — наймолодший учасник змагань. Говорить, що шахи не єдине захоплення в житті.

“Футбол у мене є, а бокс я не хочу. Зараз для мене дуже сильні суперники. Тому це для мене зараз як тренування”, — розповідає хлопець.

Івану Гончаренку сімдесят сім і він найстарший учасник турніру. Чоловік родом з Сумщини, але до початку повномасштабної війни мешкав у Куп’янську. Після російського вторгнення перебрався знову на Сумщину. Дізнався про турнір і вирішив взяти участь. Шахами, говорить, займає з дитинства.

“Брат мені розповів як грають у шахи. Я став грати та виявилось, що я маю якийсь хист. Виконав норматив кандидата в майстри, грав на першість Радянського союзу серед студентів. Організація хороша, молодь дуже талановита. Мені подобається, що сумчани так гарно грають у шахи”, — розповідає пан Іван.

Участь у турнірі “Ми незламні” взяли понад сорок спортсменів різного віку з Сум, Краснопілля, Тростянця, Білопілля, Куп’янська. Вони зіграли сім турів за швейцарською системою.

Перше місце серед юнаків посів Владислав Гай, дорослих – Артем Харищук, серед ветеранів – Володимир Тіхоновський, у загальному заліку перше місце посів Олексій Ольштинський. Відзнаку “За волю до перемоги” отримав Гліб Харитоненко.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: