Окупанти на Сумщині взяли в полон шістьох прикордонників

17.12.2023

На кордоні між Сумською та Курською областями шестеро українських прикордонників потрапили у полон. Про це у суботу, 16 грудня, повідомило Громадське з посиланням на джерело у Держприкордонслужбі. Звісно, в полоні люди кажуть на камеру те, що вимагають окупанти, інакше можна потрапити у руки катів, а то й бути вбитим.

Губернатор Курської області фашистської РФ Роман Старовойт написав у Telegram, що прикордонники нібито здалися в полон. Він також опублікував відео того, як чоловік, ймовірно один з полонених, «дає свідчення». Він каже, що незадоволений ситуацією в Україні, зокрема процесом мобілізації, звинувачує посадовців у привласненні державних коштів і закликає «здаватися в полон». На формі чоловіка немає шевронів чи інших розпізнавальних знаків.

Громадське із посиланням на своє джерело повідомляє, що до взяття прикордонників в полон причетна диверсійно-розвідувальна група з Росії.

Сумське видання Кордон. Медіа повідомляє, що у полон українські бійці, ймовірно, потрапили під час одного з бойових зіткнень з окупантами, захищаючи прикордоння.

Нагадаємо, днями стало відомо, що російські окупанти штурмують позиції Сил оборони і ведуть вогонь, прикриваючись українськими військовополоненими. Принаймні про один такий фактично підтверджений випадок розповіло «Радіо Свобода». У своєму відеосюжеті видання продемонструвало відео, зняте безпілотним літальним апаратом Збройних сил України. Видно, як у розтрощеній лісосмузі інтервенти обшуковують, а потім женуть трьох полонених вперед, стріляючи в напрямку руху з-за їх спин. Коли по ним все-таки відкрили неприцільний вогонь наші захисники, загарбники погнали полонених назад. При цьому, схоже, що інтервент застрелив одного з них. Вказується, що це сталося біля звільненого минулого літа села Роботине на Мелітопольському напрямку. Там воює 234 десантно-штурмовий полк РФ. Останніми днями агресор там захопив кілька квадратних кілометрів. А цей випадок вкотре підтверджує, що Росія перетворилася на фашистську країну, за яку воюють такі ж потвори, що й сидять у Кремлі.

Зазначимо, Росія з літа фактично заморозила обмін полоненими з Україною. Про це нещодавно заявив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко, нагадавши, що останній обмін відбувся 7 серпня, коли вдалося повернути всього 22 особи. Переговори з ворогом тривають, але поки без результату, бо Кремль таким чином намагається створити в Україні додаткову точку нестабільності.

real-vin.com

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: