Вифлеємський вогонь миру привезли на Сумщину

17.12.2023

Вифлеємський вогонь прибув на Сумщину залізницею. Нині його починають поширювати містами області. Традиційно вогонь миру розвозять по України пластуни.

“Він приїхав до нас з Вифлеєму. Він прибув до Австрії, потім у Польщу і потім в Україну. Він їхав залізницею. Зараз в Сумах ми несемо оцей вогонь миру”, — розповіла представниця Пласту у Сумах Марина Бєляєва.

Фото: Суспільне Суми

“Ми щороку приносимо Вифлеємський вогонь по всім містам, де його потребують. Взагалі, цей вогонь уособлює любов, мир та злагоду, бо принесений з місця народження Бога”, — розповів Дмитро Пархоменко.

Серед тих, хто отримує Вифлеємський вогонь — Сумські храми. Прихожанка Олександра запалила свічку від Вифлеємського вогню.

Фото: Суспільне Суми

“Цей благодатний вогонь для мене означає божу благодать. Зараз ми молимось за захист Вітчизни, наших захисників, наших воїнів. І за всіх православних, які моляться за Україну в усьому світі”.

“Коли зійде на небі Вифлеємська зірка, яка символізуватиме народження Ісуса Христа-немовляти, вона є найтеплішою, в першу чергу, для наших світлих воїнів. Тому, що цей вогник є життям. Життям вільним. Щороку це вогник кожен рік нагадує нам про життя Спасителя і про те, що ми подолаємо нашого ворога, який зараз безупинно намагається знищити нашу націю, наша народ, нашу віру. Але, за нашими молитвами”, — сказав настоятель Храму Дванадцяти Апостолів Іван Чекалюк.

Вогонь миру пластуни передадуть тим, хто не може відсвяткувати Різдво вдома у родинному колі, говорить Марина Бєляєва. Його поширять у підрозділи воїнів, лікарням, сиротинцям та державним установам Сумщини.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: