Біатлоністи з Сумщини знову в призах на чемпіонаті України

18.12.2023

В передостанній день чемпіонату України серед юнаків та дівчат, що триває у Яворові Львівської області, відбулись спринтерські гонки.

Переможцем у юнаків став уродженець Сумщини Микола Грущак (нині виступає за Тернопільщину), який вже в індивідуальній гонці «придивлявся» до найвищої сходинки подіуму, пише biathlon.com.ua. Сьогодні він був одним з двох найшвидших спортсменів на дистанції, і навіть чотири кола штрафу не завадили йому святкувати перемогу. Справа в тім, що непрості погодні умови зробили перебування на штрафних колах звичним явищем для юних спортсменів, і срібний та бронзовий призери, відповідно наш Андрій Мороз та Олександр Голік з Чернігівщини, також намотали не одне штрафне коло по стадіону. А наш Олександр Біланенко, якому до медалі не вистачило лише шести секунд, додав собі 900 метрів після того, як не закрив шість мішеней! Цікаво, що у Голіка – взагалі єдиний чистий вогневий рубіж у всій гонці на 45 учасників!

Спринт. Юнаки

1. Микола Грущак (1+3) 20:46,3

2. Андрій Мороз (2+1) +13,0

3. Олександр Голік (2+0) +37,0

4. Олександр Біланенко-мол. (2+4) +42,8

Дівчата виявились значно влучнішими, і спортсменка з Волині Аліна Хміль виборола золото завдяки лише одному промаху на вогневих рубежах. Ірина Шевченко з Києва та Поліна Пуцко з Конотопа, були значно швидшими, проте припустилися трьох та чотирьох хиб відповідно, і залишились зі сріблом та бронзою.

Спринт. Дівчата

1. Аліна Хміль (0+1) 18:09,1

2. Ірина Шевченко (2+1) +21,7

3. Поліна Пуцко (1+3) +34,1

Сьогодні чемпіонат завершиться змішаною естафетою.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: