У Глухові попрощаються із захисником Остапом Шекерою

18.12.2023

Рідні отримали сповіщення про загибель молодшого сержанта Остапа Олеговича Шекери (23.07.1973 – 25.09.2023).

Глухівчанин Остап Шекера прийняв свій останній бій на позиціях під Вугледаром 25 вересня.

«Будьте готові, якщо не вийду на зв’язок за 5 днів, значить, двохсотий. Ви тримайтесь», – попрощався з дружиною боєць. А сам чесно пішов разом з побратимами виконувати найважчу чоловічу роботу…

Його остання дорога додому була довгою, бо довелось робити аналіз ДНК.

Свій 50-річний ювілей Остап Шекера зустрів у війську, бо за місяць до дня народження отримав повістку. Він був військовим пенсіонером, до ТЦК звертався у перші дні повномасштабного нападу росії, але його попросили почекати. Наміру відсидітись не мав.

Потрапив у легендарну 72-гу окрему механізовану бригаду імені Чорних Запорожців на один з найтяжчих відрізків фронту, під Вугледар.

Остап Олегович був досвідченим військовим, мав за плечима три контракти у ЗСУ, свого часу був у складі миротворчих бригад в Іраку. Працював у системі Державної кримінально-виконавчої служби, у ДСНС.

Він – корінний глухівчанин. Все життя прожив у Глухові, має багато друзів. Його характеризують як дуже принципового, чесного і відповідального чоловіка. За найвищу цінність вважав справедливість, завжди допомагав тим, хто потребував.

Захопленням життя була техніка, особливу енергію відчував, коли їхав на мотоциклі. Рідні кажуть, якщо треба було відпочити чи над чимось подумати – сідав і їхав у поля, ліси, милувався краєвидами. Підтримував гарну фізичну форму.

Доземний уклін воїну.

Його родина у горі. Мама, дружина, син і донька оплакують втрату найріднішої людини.

Прощання з Героєм Остапом Шекерою відбудеться днями, повідомили в мерії Глухова.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: