У Шосткинській ЦРЛ встановлять ангіограф

18.12.2023

Незабаром у Шостці стане можливим проведення коронарографії та стентування. Все завдяки ангіографу, який днями отримала медична галузь міста. Про це під час сесії міськради повідомив головний лікар Шосткинської ЦРЛ Олег Штогрин.

“Ангіограф – апарат для допомоги хворим з різними судинними захворюваннями. Це починаючи від судин головного мозку і закінчуючи судинами кінцівок. Але, в основному, він буде спрямований по двох напрямкам: нейрохірургічному (лікування інсультів) та кардіологічному”, – пояснив народним обранцям Олег Штогрин.

Як зауважив Олег Штогрин, наразі декілька медиків проходять навчання, аби мати можливість працювати з новим медобладнанням. Зокрема, два фахівці навчаються з напрямку коронарографії. А ось стосовно нейрохірургії – ситуація складніша.

“У нас поки готується один фахівець з нейрохірургії. Він четвертий місяць навчається в Інституті нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова НАМН України. Навчання закінчить в лютому. Що стосовно кардіологічного напрямку – навчання закінчиться у кінці січня чи на початку лютого”, – розповів головний лікар Шосткинської ЦРЛ.

Аби заохотити медиків працювати у Шостці, їм пропонуватимуть житло. Про це повідомив міський голова Микола Нога.

“Вже знайшли три квартири. Вони у поганому стані, проте вони є. Фахівці готують Програму, згідно з якою надаватимуть житло. Цю Програму ми повинні розглянути на наступній сесії й таким чином ми будемо підтримувати лікарів”, – сказав Микола Нога.

Ангіограф буде встановлено у приміщенні Шосткинської ЦРЛ. Обстеження на ньому будуть проходити хворі, які лікуються на стаціонарі. Проте, як зауважив Олег Штогрин, можливі й профілактичні обстеження – на них направлятимуть кардіологи амбулаторій.

Чи буде платним обстеження на ангіографі, поки що не відомо.

shostkanews.city

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: