На Сумщині завершується формування бюджету на 2024 рік

19.12.2023

Мету, завдання та пріоритети головного документа, за яким область житиме увесь наступний рік, озвучив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

«Мета нашого обласного бюджету на 2024 рік – підтримання соціально-економічної ситуації в області на рівні, який не знижує соціальні гарантії населення в умовах війни та дозволяє забезпечити збільшення підтримки сектору оборони», – зазначив очільник Сумщини

Володимир Артюх назвав основні завдання, над виконанням яких працюватимуть органи влади та місцеве самоврядування в наступному році: «Головне завдання для нас усіх у наступному році – це захист населення, адже ворог нікуди не подівся з нашої землі і продовжує тероризувати Сумщину та Україну. Тож ми продовжуємо працювати над збільшенням кількості захисних споруд, будівництвом фортифікаційних споруд, вирішенням питання мобілізації та підтримки наших захисників».

Також у новому році вперше реалізовуватиметься «Обласна комплексна програма захисту та підтримки ветеранів та членів їх сімей на 2024-2027 роки». На цю програму передбачено 1 мільярд 194 мільйони гривень. Це кошти державного, обласного та місцевого бюджетів. І всі ці кошти мають бути спрямовані на те, щоб кожен, хто віддав своє здоров’я на війні, родини, в яких загинули рідні під час бойових дій, відчули увагу та підтримку від влади.

Ще однією важливою програмою, над виконанням якої область працюватиме у 2024 році, є «Обласна програма реформування системи шкільного харчування в Сумській області». Програма передбачає зміну системи шкільного харчування, щоб кожна дитина мала можливість отримувати гаряче харчування. Обсяг програми – 424 мільйони гривень.

Начальник Сумської обласної військової адміністрації доручив робочій групі «Прозорість і підзвітність» перевіряти, як виконуватимуться ці програми та освоюються бюджетні кошти.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: