У Сумській ОВА повідомляють про збільшення фонду укриттів

19.12.2023

В області триває нарощення фонду захисних споруд, повідомляють в ОВА.

З липня цьогоріч фонд захисних споруд області збільшився на 394 одиниці і наразі налічує 1998 об’єктів.

Зокрема, упродовж минулого тижня у громадах облаштували ще 10 об’єктів.

Наразі загальна місткість захисних споруд зросла на 100 тисяч осіб – із 250 тисяч до 350 тисяч. Це дозволить захистити 35,4% жителів області.

«Не збавляємо темпів роботи. Особлива увага, зокрема, приділяється створенню безпечних умов для учасників освітнього процесу та облаштування укриттів у навчальних закладах», – зауважив Володимир Артюх.

На сьогодні укриття наявні в 621 із 703 закладів освіти Сумщини, що становить 88,3%. 210 освітніх установ потребують капітального ремонту, реконструкції, чи побудови захисних споруд.

Процес облаштування, будівництва укриттів у закладах освіти не припиняється, на деяких об’єктах зараз тривають роботи. Один із таких – Шосткинський навчально-виховний комплекс: спеціалізована школа І-ІІ ступенів – ліцей.

Восени було прийнято рішення додатково виділити на будівництво захисної споруди в ліцеї 5 мільйонів гривень з обласного бюджету. Наразі на об’єкті тривають будівельні роботи, вже підготовлено котлован та забетоновано, у процесі – зведення арматурних конструкцій.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: