У Дружбі та Краснопіллі запрацювало радіо «Армія FM»

19.12.2023

Про це під час брифінгу в офіційному медіа-центрі повідомила представниця Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Сумській області Лариса Якубенко.

За її словами, дорожня карта з розбудови інформаційного простору Сумської області була розроблена Сумською обласною військовою адміністрацією у співпраці з Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення, Державним підприємством УДЦР, Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення та Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України.

«В рамках реалізації дорожньої карти Центральна телерадіостудія Міністерства оборони України «Армія FM» отримала дозвіл від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на тимчасове мовлення у м. Дружба та селищі Краснопілля Сумської області. 18 грудня радіостанція офіційно розпочала свою роботу у цих населених пунктах», – розповіла Лариса Якубенко.

Окрім того, відбулась ще одна важлива подія, пов’язана з аналоговим мовленням. За словами Лариси Якубенко, АТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» відмовилася від аналогового мовлення на 11-ому телеканалі у м. Тростянець та 38-ому телеканалі в м. Шостка. А також було анульовано ліцензію «Суспільне Суми» на 41-ому телеканалі у м. Тростянець.

«Дане рішення суспільного мовника пов’язано із запуском цифрової загальнонаціональної телевізійної мережі МХ-7 в метровому діапазоні. Після консультацій з фахівцями УДЦР, КРРТ, державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України було вирішено, що одночасне використання цієї мережі та аналогового формату є недоцільним», – додала вона.

Також під час брифінгу стало відомо щодо двох телекомпанії Сумської області, які були допущені до участі у конкурсі на мовлення на вільних цифрових телеканалах із місцевою або регіональною категорією покриття. Це Шосткинська телевізійна компанія «ТЕЛЕКОМ-СЕРВІС» та телевізійна компанія «СТС» (м. Суми). Конкурс, оголошений Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення, відбудеться на відкритому засіданні, запланованому на 28 грудня 2023 року.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: