У колодязях Івота на Шосткинщині виявили коліформи й кишкову паличку, у Собичевому – перевищення вмісту нітратів

19.12.2023

Продовжуються щоденні моніторингові дослідження якості питної води з розподільної мережі комунального водопроводу міста Шостки, повідомляє Шосткинський районний відділ Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Минулого тижня фахівцями відділу досліджено 14 проб питної води. Всі вони відповідають вимогам ДСаПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Крім того, в межах відомчого контролю з водогонів громади досліджено ще 15 проб питної води за мікробіологічними показниками та 2 проби за санітарно-хімічними показниками (відповідають вимогам НД).

– З шахтних колодязів Шосткинської громади досліджено 4 проби питної води: с.Івот – 3 проби, с. Собичеве – 1 проба.

У 3 колодязях с.Івот виявлено загальні коліформи та кишкову паличку. Перевищення вмісту нітратів встановлено в колодязі с.Собичеве та с.Івот, – повідомляють у відділі.

Крім того, тривають дослідження води з басейну КЗ «Шосткинський міський фізкультурно-оздоровчий центр»: щотижнево досліджується 4 проби води. За результатами досліджень на поточному тижні всі проби відповідають вимогам нормативної документації.

shostka.info

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: