Гардеробна шафа ІКЕА: відкрита чи закрита?

21.12.2023

Навіть у доволі компактних квартирах дедалі частіше облаштовують хоча б невелику гардеробну систему. З нею зручно: всі речі гардеробу зібрані в одному місці, а якщо все правильно продумати, то така схема зберігання ще й дозволить заощадити місце в помешканні. Залишилось лише з’ясувати, яка гардеробна шафа зручніша: відкритого чи закритого типу. Розібратися в цьому допоможуть фахівці інтернет-магазину Home Club на прикладі чи не найпопулярніших меблів у світі — бренду ІКЕА.

Що таке відкритий гардероб?

Фактично це звичайна гардеробна шафа, але без дверей. Її внутрішнє наповнення може бути різним: із полицями різної висоти, стелажами, контейнерами для білизни, шухлядами. В колекціях ІКЕА такі гардероби є в лінійках Йонаксель, Боаксель, Пакс, Омар. Залежно від конфігурації вони можуть бути:

каркасні — комплект зі стелажів і стійок;

модульні — в конструкції передбачено багато різних секцій, гардероб можна збільшувати за допомогою додаткових модулів;

сітчасті — складаються з різної кількості сітчастих кошиків та полиць, які кріпляться на консолі;

панельні — найбільш масивні конструкції з панелей і різнорівневих полиць.

Головна перевага шаф відкритого типу — економія простору і візуальна доступність до всіх речей, що зберігаються в гардеробі. А завдяки продуманій системі наповнення, якою славляться шафи ІКЕА, навіть без дверей такі меблі виглядають акуратно та затишно.

Однак цей варіант може не підійти для помешкань, де є домашні тварини, які можуть пошкодити речі в гардеробі. Якщо місце під шафу відведене навпроти вікна, у яке більшу частину дня потрапляє сонце, тоді теж краще вибрати модель із дверима, щоб захистити одяг від ультрафіолету.

Закриті гардеробні шафи

В асортименті ІКЕА таких моделей також чимало, до того ж різних конфігурацій:

купе;

вбудовані;

з дверима на петлях;

дитячі шафки;

з дзеркалами;

кутові;

із вбудованим освітленням.

Між ними є моделі, оптимізовані для встановлення у спальні, коридорі, передпокої чи для облаштування окремої гардеробної кімнати.

Закриті гардеробні шафи мають акуратний вигляд, приховують від сторонніх очей їхній вміст і захищають речі від світла, пилу, вологи. Такі моделі зазвичай більш громіздкі. Однак за бажанням вдасться підібрати варіант і для маленької кімнати (наприклад, шафа-купе Грімо чи кутова Пакс), і для просторого приватного будинку з окремою гардеробною кімнатою.

Незалежно від того, якому варіанту гардеробних шаф надаєте перевагу ви, в магазині Home Club запропонують на вибір чимало стильних моделей від ІКЕА різних розмірів і конфігурацій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: