“Для цього й тренуємося”. Валентина Семеренко – про бажання повернутися на міжнародні старти і в збірну України

21.12.2023

37-річна українська біатлоністка Валентина Семеренко разом з сестрою Вітою у складі збірної Сумської області виграла змішану естафету на чемпіонаті України, що триває в Сянках. Для олімпійських чемпіонок – це перший офіційний старт у новому сезоні, позаяк вони не потрапили до складу України та не змагаються на міжнародних стартах на жодному рівні.

Підготовку до сезону 2023/24 сестри Семеренко проводили самостійно під керівництвом особистого тренера Григорія Шамрая. До чемпіонату України сестри Семеренко понад місяць готувалися безпосередньо в Сянках, де й відбулося вкатування біатлоністок до сезону.

А після виступу в змішаній естафеті Валентина Семеренко, яка на своєму етапі здобула велику перевагу для збірної Сумської області, в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт розповіла, що має амбіцію повернутися до складу збірної України.

“Чи може чемпіонат України вплинути на наші перспективи? Так, звичайно, для цього й тренуємося, щоб надалі піти трішки вище. Гадаю, що далі буде краще. Будемо сподіватися, щоб у всіх було все добре”, – сказала Семеренко.

До попереднього сезону Валентина Семеренко готувалася у складі команди “Б” збірної України, розпочала його на рівні Кубка IBU, де провела чотири старти – тричі фінішувала та одного разу зійшла з дистанції. Після того вона випала зі складу збірної та не змагалася на міжнародних змаганнях.

Останньою гонкою Валентини Семеренко, станом на зараз, був спринт в італійському Ріднау на Кубку IBU: фінішувала 56-ю з одним промахом, після чого не вийшла на переслідування.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: