Олександр Качура – про міжнародну політику Президента України: Аргентина наш союзник, який може стати локомотивом в усіх країнах Глобального Півдня

21.12.2023

Народний депутат Олександр Качура переконаний, що Президенту України Володимиру Зеленському вдалося вийти на новий рівень дипломатії та посилити міжнародну підтримку нашої держави завдяки останнім закордонним візитам, зокрема до Аргентини та США. Таку думку він висловив в прямому ефірі «Української правди».

«Якби ми дотримувалися стандартів дипломатії, які були до цього 10-20 років тому, то, думаю, ми взагалі б нічого не отримали. Зеленський ламає стандарти, приймає нестандартні рішення. Ще кілька тижнів назад західні ЗМІ із сумнівом писали щодо надання допомоги Україні. Тепер і республіканці, і демократи кажуть, що допомога буде. Але йдуть обговорення, з чим саме вона буде. Північна Європа також надає нам велику допомогу на мільярди гривень, надає ППО, та водночас відбувається світова гра. Росія і Китай раніше почали боротьбу за країни так званого Глобального Півдня. Будемо відвертими: захід там не допрацьовував, Україна взагалі цим не займалась. І ось маємо перший візит Президента в Аргентину за 20 років незалежності. Це наш союзник, який може стати локомотивом зараз в усіх країнах Глобального Півдня. Йдеться про просування не тільки інтересів України, а й усього демократичного світу», – сказав Олександр Качура.

На переконання парламентаря, дійсно сьогодні потрібно розвивати відносини із країнами Глобального Півдня, адже Україна досі не мала там навіть посольств.  За словами Олександра Качури, вони були далекими і географічно, і дипломатично, але зараз це змінюється.

«Я позитивно оцінюю ці зміни. У нас же все поділяють на зраду і перемогу. Я вважаю, що для мене  перемога те, що зробив Президент  і привіз для України. Так, вирішення питання фінансування США треба дочекатися, зі своєї сторони ми виконали всі вимоги. Ми повинні спільно – і влада, і опозиція, всі політичні партії – продовжувати цю роботу, щоб підтримка західних країн продовжувалась і була системною», – резюмував нардеп.

Нагадаємо, також Олександр Качура прокоментував активізацію російських ударів балістикою і поділився інформацією військових щодо очікуваної дзеркальної відповіді на ці атаки найближчим часом.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: