Сумський біатлоніст став бронзовим призером у спринті

21.12.2023

21 грудня на чемпіонаті України з біатлону пройшли спринтерські гонки.

Доволі несподівані результати принесла перша особиста гонка грудневої частини чемпіонату України, яка триває у с.Яворів Львівської області. Переможного дублю досягла команда Харківської області, за яку золотом та сріблом відзначились Степан Кінаш та Олександр Пономаренко, пише biathlon.com.ua.

За “бронзу” заочну боротьбу вели троє уродженців Сумщини: двоє біатлоністів, що передсезонну підготовку проводили в команді А та юніор Сергій Супрун. Нині тернополянин Антон Дудченко та чернігівець Руслан Ткаленко зіпсували собі гонку трьома промахами на другому рубежі, тому Супрун, який стартував останнім, за рахунок більш вдалої стрільби перед останнім колом випереджав Дудченка на 10 секунд! Однак молодий спортсмен не зміг втримати перевагу, і на фініші поступився не лише Антону, але й Руслану у боротьбі за четверту позицію – лише трьома десятими секунди! Шостим став Владислав Чихарь з Сумщини.

Ще більш прикро має бути нашому Дмитру Грущаку (теж тепер тернополянин), який вдало пройшов лежку, і після першого рубежу очолював протокол. Однак одразу чотири хиби на стійці відкинули уродженця Сумщини, а нині тернополянина на підсумкову восьму позицію.

Спринт. Чоловіки

1. Степан Кінаш (2+1) 23:57,2

2. Олександр Пономаренко (1+1) +13,1

3. Антон Дудченко (1+3) +27,1

4. Руслан Ткаленко (1+3) +32,8

5. Сергій Супрун (1+2) +33,1

6. Владислав Чихарь (2+2) +42,9

Перемогу у жіночій гонці виборола Любов Кип’яченкова, яка з трьома колами штрафу на 12 секунд обігнала Олександру Меркушину, хоча представниця Закарпаття й була найшвидшою серед усіх учасниць нга останньому колі. Третьою була львів’янка Олена Городна. Глухівчанка Анна Кривонос намотала загалом сім штрафних кіл, які не дозволили їй піднятись вище восьмої позиції. Натомість відзначимо високе четверте місце юної Поліни Пуцко з Конотопа.

Завтра на чемпіонаті день відпочинку, а в суботу біатлоністи змагатимуться у гонках переслідування.

Спринт. Жінки

1. Любов Кип’яченкова (1+2) 21:44,7

2. Олександра Меркушина (1+2) +11,9

3. Олена Городна (1+4) +1:09,0

4. Поліна Пуцко (1+2) +1:27,8

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: