У Сумах попрощались із воїном Олександром Грінченком

22.12.2023

У Свято-Воскресенському соборі у Сумах попрощались із захисником Олександром Грінченком. У січні йому мало виповнитися 55 років.

40 років поспіль товаришував із померлим Анатолій Ткаченко: “Це дуже порядна людина, він був прекрасним працівником у своїй спеціальності. Багато в яких організаціях працював. Поважав його колектив повсюди. Він був добрим, порядочним, безвідмовним, що можна сказати, тільки хороше. Ми будувались разом, допомагали один одному”.

Олександр працював кам`янщиком у будівельній фірмі, розповіла подруга родини Олена Мороз. До війська чоловік пішов добровольцем.

“Більше року, восени. “Хто, як не я”, – говорив. Росте внучок, приклад онуку хотів показати”, – розповіла Олена Мороз.

Олександр був поранений 4 грудня поблизу Андріївки Донецької області. За тиждень, за інформацією в.о. начальника служби зв’язків з громадськістю обласного центру комплектування Олександра Варухи, від отриманих трав помер у лікарні у Києві. Побратими винесли його з важким пораненням з поля бою, з лікарні він дзвонив друзям, зазначила його кума Мирослава Романенко.

“Ми все-таки сподівалися, що він виживе, такі плани в нього були. Будувався, купили вони будинок, а тепер будувати і нікому”, – розказав кум Олександр Дробязко.

“Ми будемо про нього згадувати все життя з теплотою, тому що перша людина, яка на допомогу прийде – це був він. Будь-які свята без нього не обходилися. Мирна, весела, дружня людина”, – додала кума Мирослава Романенко.

Тетяна Терещенко – родичка загиблого. Одруження пари й виховання сина Олександра відбувалось на її очах.

“Як друг, як людина, як батько, про нього тільки хороше. Я не можу повірити, що його немає, він буквально недавно нам дзвонив, розказував як йому там добре, скільки там побратимів, що в нього нарешті з’явилося щастя в житті, бо він дружину перед цим поховав, яку дуже любив. Така сім’я була чарівна”, – розповіла родичка Тетяна Терещенко.

“Ми всі за ним дуже сумуємо, тому що людина дуже щира, щедра, дуже добродушна. Так дуже шкода, що погибають хлопці, які з вірою і правдою в майбутнє і вірою в перемогу”, – додала родичка Зінаїда Дзиба.

Поховали Олександра Грінченка на Алеї Слави Баранівського кладовища.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: