На Лебединщині попрощалися із солдатом Максимом Босенком

23.12.2023

У Куданівці провели в останню дорогу полеглого Героя – старшого солдата Максима Босенка.

22 грудня у Лебединській громаді провели в останню дорогу жителя села Куданівка, захисника – старшого солдата Максима Олеговича Босенка, який віддав своє молоде життя за свободу, незалежність і територіальну цілісність України.

З самого початку повномасштабного вторгнення мужній боєць добровольцем став на захист Батьківщини. У лавах Збройних сил України був стрільцем-санітаром одного з механізованих відділень. Пройшов «гарячі» напрямки: Бахмут, Куп’янськ, знову Бахмут.

Максим, незважаючи на свій молодий вік і відсутність бойового досвіду, був надзвичайно мужнім, високомотивованим і вірним солдатом. У одному з військових боїв, отримавши серйозне поранення, не покинув позиції і допомагав побратимам вибратися з лінії зіткнення.

Загинув військовий 8 червня 2023 року під час ведення бойових дій біля населеного пункту Часів Яр Донецької області, отримавши поранення несумісні з життям. За місяць чоловікові мало виповнитися 27 років.

Героєві назавжди залишиться 26… Вдома на Максима чекала мати.

Церемонія прощання із захисником пройшла у рідній Куданівці. Попрощатися із загиблим прийшли односельчани, представники влади та військовослужбовці, духовенство.

Жалобна процесія скрізь живий коридор вдячних громадян рушила до місця поховання бійця. Поховали воїна на Алеї Слави у Лебедині, поряд з іншими бійцями, які загинули за волю і незалежність України, з усіма військовими почестями.

Вічна пам’ять! Вічна слава!

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: