На Сумщині встановлено станцію моніторингу повітря

23.12.2023

Перша станція державного моніторингу атмосферного повітря в межах зони «Сумська» з’явилася в Конотопі.

Дане обладнання дозволить в режимі 24/7 проводити дослідження якості атмосферного повітря за багатьма показниками: температура повітря, вологість, тиск, оксиди азоту (в перерахунку на діоксид азоту), аміак, сірководень, вуглецю оксид, пил ТЧ2,5; пил ТЧ10.

Отримані дані передаються та оброблюються за допомогою програмно-технічного комплексу.

«Моніторинг стану атмосферного повітря є прогресивним кроком в реаліях сьогодення. Постійні інтенсивні обстріли та злочинні ворожі атаки об’єктів інфраструктури негативно впливають на стан навколишнього середовища, що потребує ретельного дослідження. Надалі плануємо розширювати мережу станцій спостереження, щоб вирішувати нагальні екологічні проблеми на основі оперативних та достовірних даних про стан довкілля», – зазначив під час відвідування метеостанції та огляду новітнього обладнання начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

Варто зазначити, що реалізація даного заходу на виконання програми державного моніторингу зони «Сумська» здійснено Департаментом захисту довкілля та природних ресурсів Сумської ОВА за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та Конотопської міської ради.

Програмою державного моніторингу атмосферного повітря зони «Сумська» на період 2022 – 2026 років передбачено встановлення ще двох індикативних станцій та одного стаціонарного посту моніторингу атмосферного повітря в інших містах області.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: