Цьогоріч до НСЗУ надійшло 26 скарг від пацієнтів із Сумщини

23.12.2023

У 2023 році до Національної служби здоровʼя України (НСЗУ) надійшло 26 скарг від пацієнтів з Сумської області. Чотири з них — за останні 30 днів.

Такі дані дашборду «Інформація щодо ведення та опрацювання скарг, які подані до НСЗУ».

На ньому, зокрема, зазначено, що скарги стосувалися 16 закладів охорони здоров’я області. Найбільше скарг у 2023 році було щодо роботи Сумської обласної клінічної лікарні та Сумської центральної міської клінічної лікарні — по чотири.

Дві скарги по Сумській обласній клінічній лікарні стосувалися відмови надавати пацієнтові медичні послуги передбачені Програмою медичних гарантій (ПМГ), одна — вимагання коштів за послуги передбачені ПМГ і ще одна — надання неякісних послуг. Останню скаргу перенаправили на розгляд за належністю, щодо трьох інших на дашборді зазначено, що права пацієнта поновлено.

По трьом скаргам щодо роботи Сумської центральної міської клінічної лікарні Національна служба здоров’я не виявила порушень і надала роз’яснення пацієнту-заявникові. По четвертій скарзі, у якій йшлося про відмову у наданні медичних послуг передбачених ПМГ, а саме проведенні хірургічної операції у стаціонарних умовах, — НСЗУ провела претензійну роботу з лікарнею.

Загалом, починаючи з кінця листопада 2019 року, до Національної служби здоров’я України надійшло 158 скарг від пацієнтів з Сумщини, які стосувалися роботи 45 медичних закладів області. У 122 скаргах з 158 НСЗУ виявила порушення.

trybuna.sumy.ua

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: