Сумчанин Денис Гончаров встановив рекорд Гіннеса — підняв вагу, більшу за власне тіло

23.12.2023

23 грудня у Сумах атлет-гирьовик Денис Гончаров встановив рекорд, який увійде до “Книги рекордів Гіннеса”. Чоловік підняв вагу, більшу за власне тіло.

Денис Гончаров до цього дня встановив понад пів сотні різних рекордів. Про сьогоднішній рекорд говорить: “Це найскладніший вид вправ – вправи без екіпірування. На атлетові не повинно бути ні поясу, ні бандажів на ліктях, «налокітників», ні бинтів, ні напульсників”.

Вадим Макаров також займається гирьовим спортом. Говорить – до сьогодні ніхто не піднімав таку вагу: “Я забив в інтернеті таблицю рекордів. Там є багато сильних людей. Але я не знайшов, що хтось підіймав вагу більшу за вагу свого тіла. До неї «підкрадалися». «Підкрадалися» вплотну. Але не змогли перешагнути цей рубіж”.

Ваги зафіксували вагу Дениса Гончарова у 67 кг і 800 грамів. Спочатку спортсмен підійняв гирю вагою у 71 кг і 20 грамів, тож рекорд вже встановлений. Потім чоловік додав ще вагу до гирі і підійняв її. Ваги показали — 73 кг і 700 грамів.

Після цього спортсмен робив спроби підняти вагу у 76 кілограмів, але всі вони були невдалі. Проте рекорд Гіннеса встановлений. Залишилось передати відеоматеріали фіксації до “Книги рекордів” і чекати на результат.

“Своєю невеликою атлетичною творчістю я намагаюсь подати приклад та ще раз наголосити на те, що ми, українці, нація богатирська. Тому – Слава Україні”, — сказав Денис Гончаров.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: