На Сумщині отримали сертифікати дев’ять помічників ветерана

23.12.2023

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх привітав помічників ветеранів із завершенням освітньої програми та вручив відповідні сертифікати.

«Наш головний принцип: не ветеран іде в установи, щоб отримати послугу, а до нього мають прийти, вивчити всі проблемні питання і допомогти у їх вирішенні. Це і є головним завданням для помічників ветеранів, щоби наші Герої максимально швидко змогли адаптуватися до цивільного життя», – зазначив очільник Сумщини.

Позитивним кроком Володимир Артюх відзначив той факт, що Сумська область ініціювала свою участь і увійшла у число пілотних областей. Тож вже сьогодні маємо змогу розпочати процес і надавати всебічну підтримку ветеранам.

«Ми даємо старт гарній справі і вручаємо сертифікати фахівцям, котрі отримали відповідну кваліфікацію і готові допомагати нашим героям у переході від військової служби до цивільного життя. Наші Захисники і Захисниці жертвують своїм життям і здоров’ям заради перемоги, тому мають відчували підтримку і турботу суспільства. Допомагати в отриманні усіх належних їм державних соціальних гарантії та пільг, здійснювати індивідуальний супровід потреб кожного ветерана відтепер будуть їх помічники», – сказав Володимир Артюх.

Кандидати у помічники ветерана на початковому етапі пройшли тестування через додаток «еВетеран» та співбесіду, після цього опанували відповідний курс навчання у Центрі ветеранського розвитку, який відкрито на базі СумДУ. Тож перша група із 9 фахівців вже може приступати до виконання своїх обов’язків у громадах.

З огляду на це Володимир Артюх наголосив на важливості відкриття відповідних вакансій та працевлаштування помічників ветеранів.

«Весь цей процес непростий, тому будемо тримати питання на контролі. Пропоную через місяць зустрітися і обговорити перші результати пілоту. Зможемо побачити, що вдалося, що слід відкоригувати, щоб спілкування і взаємодія помічників з ветеранами була максимально ефективною», – акцентував начальник Сумської ОВА.

Як відзначила представниця Міністерства у справах ветеранів України Ірина Положежна, Сумська область – одна із десяти регіонів, де наразі реалізується даний експеримент і відзначила високий рівень здійснення підготовки кандидатів у Центрі ветеранського розвитку.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: