Біатлоністи Сумщини — з медалями чемпіонату України

24.12.2023

У передостанній день чемпіонату України, що проходить у с. Яворів Львівської області, біатлоністи та біатлоністки змагалися у гонках переслідування.

Першими на старт вийшли чоловіки, але на старт вийшли не всі. Зокрема, не бігли перс’ют наші Антон Дудченко та Владислав Чихарь, пише biathlon.com.ua.

Вітрова обстановка, як і в попередні дні, достатньо складна і завдала чимало клопотів спортсменам. Найкраще “підкорити вітер” сьогодні вдалося уродженцю Сумщини Руслану Ткаленку, який нині виступає за Чернігівщину, — перший рубіж він пройшов на нуль, а на інших трьох не закривав усього по одній мішені. З трьома промахами сумарно Ткаленко став кращим снайпером та переможцем переслідування.

Харків’янин Степан Кінаш не зміг повторити успіх у спринті, чому завадили 5 промахів. Проте знову молодий спортсмен з медаллю – на цей раз срібною. Загальне відставання Степана від Руслана склало 45 секунд.

З восьмого місця на призове третє вдалося піднятися нашому Дмитру Грущаку (виступає за Тернопільщину), якому дещо не пощастило на стійці у спринті, де одразу 4 хиби завадили отримати медаль. У сьогоднішній же гонці біатлоніст усього мав 4 промахи на чотирьох рубежах.

Переслідування. Чоловіки

1. Руслан Ткаленко (0+1+1+1) 36:34,6

2. Степан Кінаш (2+1+1+1) +44,8

3. Дмитро Грущак (1+2+0+1) +1:09,5

4. Олександр Пономаренко (0+0+3+1) +1:29,0

5. Сергій Супрун (0+2+1+2) +2:25,4

На старт жіночої гонки переслідування в рамках чемпіонату України, як і в чоловіків, вийшли не всі заявлені в стартовому протоколі. Напередодні головний тренер жінок Микола Зоц повідомив, що переможниця спринту Любов Кип’яченкова замінить Анну Кривонос на Кубку світу. Також гонки чемпіонату країни мають визначити, хто ще приєднається в Оберхофі до команди – Олена Городна чи Олександра Меркушина. Проте, сьогодні Олена в гонці участі не брала, як і ще майже половина присутніх біатлоністок.

Олександра Меркушина обміняла срібло спринту на золото перс’юту. З трьома хибами в пасиві, що є найменшим показником на сьогодні, спортсменка на дві хвилини випередила на фініші Надію Бєлкіну, яка стала другою після десятого місця в попередній гонці. Наді не вдалолся закрити на одну мішень більше – чотири промахи загалом.

Серед призерок переслідування, попри п’ять невлучних пострілів, й Дар’я Блашко, яка в спринті була на 5-ій позиції. Блашко на хвилину обійшла Валерію Дмитренко. Лера гарно пройшла половину дистанції, відстрілявшись чисто на перших двох рубежах. Та, на жаль, по три рази хибила на останніх двох. Але, загалом, потрібно відмітити непогані кондиції спортсменки. Кращою серед сумчанок була Валентина Семеренко — шоста.

Переслідування. Жінки

1. Олександра Меркушина (0+1+2+0) 33:05,0

2. Надія Бєлкіна (1+2+1+0) +2:03,9

3. Дар’я Блашко (0+1+2+2) +2:26,9

4. Валерія Дмитренко (0+0+3+3) +3:25,1

5. Лілія Стеблина (2+1+1+1) +3:30,5

6. Валентина Семеренко (3+0+1+1) +3:56,1

Сьогодні, в останній день чемпіонату України, відбудеться одиночна змішана естафета.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: