Громади Сумщини можуть недоотримати близько 55 млн грн на реалізацію важливих проєктів

25.12.2023

Така ситуація виникла через те, що на сесії Сумської обласної ради, яка відбулась 22 грудня, не були внесені зміни до Положення про цільовий фонд розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури у складі спеціального фонду обласного бюджету.

Реалізація проєктів у 9 громадах області мала би відбуватись за кошти одного з державних підприємств.

Пропозицію було внесено і опрацьовано зі всіма учасниками (головами громад, керівниками підприємства) за ініціативою начальника Сумської обласної військової адміністрації Володимира Артюха.

Увага акцентувалась на будівництві споруд цивільного захисту, ремонті закладів освіти, медицини, будівництві водопровідних мереж, ремонті очисних споруд та інших важливих для населення громад проєктів.

Проте лише одного голосу не вистачило для прийняття важливого рішення із залучення додаткових коштів до обласного бюджету.

«Сподіваюсь, на найближчий сесії важливе для громад рішення буде ухвалено. Проте відтермінування його у часі дасться взнаки. Зі свого боку працюємо над додатковими механізмами залучення зазначених коштів, щоби виконати всі домовленості і плани якісно і в установлені терміни», – зазначив Володимир Артюх.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: