За підтримки дитячого фонду ООН у Шостці відкрили Клуб для дівчат

26.12.2023

У Шостці в Арт-центрі відбулась презентація Клубу для дівчат. З 8 січня він розпочне свою роботу раз на тиждень. Як розповіла його фасилітаторка Анастасія Калюжна, відкрили клуб за підтримки Дитячого фонду ООН (UNICEF) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) з метою створити безпечний простір для дівчат, де б вони могли реалізувати себе. Планується у рамках цього проекту проводити різноманітні майстер-класи для дівчат, психологічні тренінги, і інши заходи.

Головне, щоб дівчатам було цікаво, адже організатори орієнтуються саме на їх інтереси

Клуб працює для дівчат віком від 12 до 18 років. Олена Зейченко, членкиня Молодіжної дорадчої ради при міському голові переконана, що такі проекти повинні бути:

– Цей простір допоможе підняти настрій, надати ментальну допомогу, адже для підлітків це дуже важливо. Я сподіваюсь, що цей простір допоможе нам залишатися ментально здоровими людьми і будувати кращу країну.

Важливість функціонування такого середовища доводять і результати опитування, яке наводить Медіа Освіторія. Їх проводила компанії Kantar саме серед підлітків. Ось деякі з них.

Майже три чверті (73%) підлітків найбільше хвилює війна: спричиняє тривожність та страх за майбутнє.

Серед проблем, пов’язаних із повномасштабною збройною агресією, на першому місці страх за життя близьких та своє (38%), що знайомий підліткам ще з часів пандемії COVID-19. А ще невизначеність майбутнього (12%) та відсутність світла/інтернету/зв’язку (11%). Непокоїть війна загалом, сирени, вибухи, повітряні тривоги, обмеження через комендантську годину. Особливо молодь хвилюється за близьких чи друзів у ЗСУ. Також респонденти писали, що їх хвилюють вибухи в інших містах, боляче читати про загиблих.

shostkanews.city

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: