Що таке хмарний майнінг криптовалют та, які особливості він має

27.12.2023

Сьогодні, галузь криптовалют переживає стрімкий зліт, тому багато людей шукають способи заробити на ній. І, серед популярних методів є хмарний майнінг, що дозволяє користувачам збільшувати статок шляхом оренди обчислювальної потужності. Все необхідне обладнання знаходиться у сучасних дата-центрах, що викреслює необхідність його самостійної закупівлі.

Різні сервіси пропонують власні тарифи на підписку. Вони надають дані про хеш-рейт та комісійні збори, тому люди мають можливість обрати вигідну пропозицію з урахуванням наявних інвестицій та потреб. При цьому, щоб заробити додатково, можна використати рейтинг https://igrovyeavtomati.com.ua/kazyno-z-minimalnym-depozytom-1-grn/, який пропонує ознайомитися з кращими казино України з депозитом від 1 гривні.

Нагороди за майнінг розподіляються в залежності від обсягу придбаного хеш-рейту. Їх можливо виводити прямим методом, безпосередньо на криптовалютні гаманці. Також, деякі платформи мають можливість переказів на торгові майданчики або обмінні сервіси. Але, перед подібними інвестиціями потрібно ретельно зважити всі ризики та витрати.

Як працює видобуток “крипти” у хмарі 

Процедуру майнінгу вигадали для того, щоб забезпечити плідне функціонування блокчейнів цифрових монет. Він гарантує безпечність та децентралізацію транзакцій, тому що вони контролюються майнерами з різних куточків світу. Але, майнінг у хмарі відрізняється від звичайного, коли люди купують спеціальну техніку самі:

  • Зменшує витрати на оплату електроенергії;
  • Не навантажує побутову електричну проводку;
  • Підтримує атмосферу тиші шляхом відсутності гучного обладнання;
  • Не потребує регулярної модернізації техніки для ручного майнінгу;
  • Має доступні ціни та не створює проблем з обслуговуванням або ремонтом комп’ютерів.
Тож, заробіток криптовалют у хмарі стане вигідним рішенням для тих, хто не готовий витрачатися на власну майнінг-ферму. Більш того, деякі компанії, що надають доступ до власних потужностей, самі виробляють подібне обладнання. Також, більшість з них купують техніку оптом та орендують великі приміщення у містах з невеликими тарифами на електрику. Подібний підхід суттєво знижує розцінки на тарифікацію майнінгу.

Обираємо найкращий проєкт для початку хмарного майнінгу

У всесвіті криптовалют діє немало шахраїв, тому перед тим, як інвестувати, потрібно ретельно вивчити всі особливості проєктів. І, в першу чергу, допоможуть спеціальні поради експертів або рейтинги надійних хмарних сервісів. Також, варто врахувати кілька основних критеріїв.

По-перше, компанія повинна бути присутньою на всіх популярних платформах. При цьому, надійні хмарні сервіси ведуть свою діяльність упродовж багатьох років. По-друге, сайт повинен пропонувати гарний асортимент цифрових активів та зручні засоби для розрахунків. А, по-третє, треба з’ясувати, які потужності майнінгу пропонує проєкт. Також, бажано, щоб на сайті були документи, які підтверджують наявність дата-центру або власного обладнання для майнінгу.

Інші новини:

Коментарі: