У Сумах завершився чемпіонат області з легкої атлетики

27.12.2023

Протягом 26 та 27 грудня у Сумах відбулися останні у 2023 році легкоатлетичні змагання. Жінки та чоловіки, юнаки та дівчата змагались на Відкритому чемпіонаті Сумської області серед ветеранів, дорослих та юнаків з легкої атлетики.

На змагання приїхали атлети не лише з Сумщини, також були з Харківщини з Донеччини.

“Це можливість приїхати, показати виступи хоч десь. У багатьох немає можливості тренуватися. Повноцінно, як це було колись. Тому коли вони мають змагання – ви ж бачите – вся область з’їхалася, учасників дійсно багато”, — сказав перший віцепрезидент федерації легкої атлетики Сумської області Віталій Корж.

Тренери учасників кажуть:

“Ми тут тимчасово вимушені переселенці. Тому ми тренуємося і змагаємося тут. Хотілося б три, мабуть, хоча б так. Бажано- чотири з чотирьох. Але будемо дивитися, як буде виходити”, — сказав тренер з Донеччини Олексій Кривошанов.

“Якщо врахувати, що листопад місяць ми просиділи. Ми ж з Харкова – у нас все зачинено. Ми нічого не робили практично. Ну так – у тренажерці іноді. Ось сюди приїхали потренуватися. Суми нас впустили”, — розповіла тренерка з Харківщини Алла ­Курочка.

“Такі змагання надважливі. Ми маємо показувати, що ми сильна нація, ми маємо показувати, що ми не опускаємо руки. І не трусимося, і не боїмося. Займаємося спортом, досягаємо результатів, стаємо сильнішими”, — сказав тренер з Сумщини Євген Бондаренко.

У перший день змагань у секторі штовхання ядра змагався підопічний Євгена Бондаренка Ігор Мусієнко. На питання про те, чи буде сьогодні рекорд у його виконанні, Ігор говорить:

Рекорди завжди хочеться встановлювати. А так – будемо старатися.

Під час урочистої церемонії відкриття свою відзнаку кращої легкоатлетки Сумщини серед юніорок отримала Діана Гончаренко. На чемпіонаті спортсменка бігтиме 50 метрів.

“Кваліфікацію я пробігла достатньо непогано. Це початок сезону – ми потихеньку входимо у форму. Тому так”.

А от Олександр Погорілко готується бігти на цьому чемпіонаті 400 та 200 метрів.

“Це перший старт зимового сезону. Тому хочеться добре пробігти. І тоді буде видно на що розраховувати”.

У перший день змагань спортсмени розіграли 48 комплектів медалей у штовханні ядра, стрибках у довжину, бігові на 50 метрів та 50 метрів з бар’єрами, 400 та 1 500 метрів. У середу спортсмени розіграли 24 комплекти медалей у бігові на 200, 800 та 3 000 метрів та у естафетах чотири по 200 метрів.

Ігор Мусієнко у штовханні ядра серед чоловіків показав результат 20 метрів і два сантиметри і посів перше місце. “Срібного” призера Ігор випередив на сім метрів і 19 сантиметрів.

Діана Гончаренко у забігові на 50 метрів у жінок показала кращий час – шість секунд і 43 сотих (на 15 сотих випередивши харків’янку).

Олександр Погорілко на дистанції 400 метрів у чоловіків фінішував з кращим часом – 47 секунд і 10 сотих. Двісті метрів Олександр пробіг з – часом 21 і 65 сотих секунди. Цей час також став кращим за конкурентів.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: