Очільник Сум Олексій Дрозденко проводить ревізію ремонтів укриттів — вимагає прискорити роботи

27.12.2023

Начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко проінспектував укриття, що було відремонтоване в одній із шкіл Сум спільним коштом держави та громади. Головним фактором, на який звернув увагу керівник міста, стало дотримання умов безпеки для школярів і вчителів та можливість продовження навчального процесу у разі оголошення повітряної тривоги.

«Укриття має основне приміщення та допоміжні, серед яких учительська, кімната відпочинку та усамітнення. Обладнане протипожежною сигналізацією та системою відеонагляду, встановлений проєктор.

Приміщення вміщає 400 людей. Це дозволяє працювати школі у змішаному форматі та продовжувати освітній процес після переходу дітей і педагогів до безпечного місця.

Загалом на облаштування укриття виділили 4,8 млн грн – субвенції з державного бюджету, 2 млн грн – коштів з бюджету сумської громади», – повідомив Олексій Дрозденко у своєму Телеграм-каналі.

Очільник Сумської МВА наголошує на тому, що освітній процес передусім повинен бути безпечним, тож робота над облаштуванням укриттів у закладах освіти продовжиться у наступному році.

За словами Олексія Дрозденка, безпека сумчан – один із пріоритетів, тому для її дотримання залучаються усі можливі ресурси.

«Продовжуватимемо облаштовувати укриття. Плануємо нарощувати темпи. Окрім приведення до ладу наявних об’єктів, буде розроблено проєкт на зведення нових», – сказав начальник Сумської міської військової адміністрації.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: