У Сумах планують провести аудит комунальних підприємств і лікарень

28.12.2023

З 10 січня в Сумах розпочнеться аудит комунальних підприємств і кількох лікарень. Саме такий наказ підписав начальник Сумської МВА ще 27 листопада – як зазначається в документі, з метою перевірки та аналізу фактичного стану справ щодо законного та ефективного використання бюджетних коштів і комунального майна, правильності ведення бухгалтерського обліку і достовірності фінансової звітності, стану внутрішнього контролю КП та забезпечення прозорості інформації про ефективність їх роботи.

Перевірка триватиме до 10 лютого і охоплюватиме період із 1 січня 2021 р. до 31 грудня 2023-го.

Аудит торкнеться КП «Міськводоканал», «Шляхрембуд», «Електроавтотранс», «Міськсвітло», «Дрібнооптовий», «Муніципальний спортивний клуб з хокею на траві «Сумчанка», «Сумське міське БТІ», «Сумикомунінвест», «Сумитеплоенергоцентраль», «Сумижилкомсервіс», «Чисте місто», «Спецкомбінат», «Зеленбуд», КНП «Центральна міська клінічна лікарня», «Клінічна лікарня № 4», «Клінічна лікарня № 5», «Клінічна лікарня Св. Пантелеймона».

Департаменту фінансів належить проаналізувати ринок аудиторських послуг, визначити орієнтовну суму, скільки вони можуть коштувати, і сформувати вихідні дані для проведення закупівлі таких послуг. А також до 10 січня закупити їх і укласти відповідні договори з переможцями.

Керівники ж КП повинні сприяти проведенню аудиту, надавати інформацію, документи і матеріали, необхідні для виконання покладених на аудиторів завдань. Ще й створити для суб’єкта аудиторської діяльності належні умови для якісного надання аудиторських послуг.

Цікаво, навіщо тоді створювати в структурі МВА відділ антикорупції і аудиту (за словами керівника МВА Олексія Дрозденка), якщо місто все одно буде замовляти ці послуги платно і явно недешево?! Та й взагалі, у скільки коштів обійдеться казні громади процедура аудиту такої кількості підприємств? На жаль, поки що ця інформація не оприлюднена..

shans.com.ua

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: