Зазнали збитків на близько 95 мільйонів гривень: як працює відновлене після окупації лісництво у Тростянці

28.12.2023

Зруйновані адмінбудівлі, потрощена і розбита техніка — такі наслідки російської окупації у філії “Тростянецьке лісове господарство” на Сумщині. Практично кожному структурному підрозділу були завдані збитки. Працівники лісгоспу розповіли про те, як відновлювали роботу після окупації.

“Стан був дуже жахливий. Ми знаходимося у приміщенні центральної котельні. У фасадну стіну було пряме влучання. Вибита була цегла, плити. Все це полетіло на обладнання, на котел. Ми заходилися його відновлювати, тому, що було холодно і відновили”, — розповідає Віталій Кириленко — провідний інженер з охорони праці.

Територія центральної садиби була понівечена. Філія зазнала збитків на суму близько 95 мільйонів гривень, розповідає керівник філії “Тростянецьке лісове господарство” ДП “Ліси України” Віктор Зубко.

“Основне наше завдання полягало, аби запустити виробництво. Тому, що знали, коли запрацює підприємство, ми почнемо заробляти кошти і за свої кошти будемо відновлюватись. Ми за 2022-2023 роки відбудували повністю наше підприємство. Залишилось не відновленим цех переробки деревини. Цехи не є досить актуальними і ми його не відбудовували. І також не відбудована центральна контора лісгоспу, тому що ми відбудували контору автотранспортного цеху і вона сьогодні заміняє нашу основну контору”, — зазначив чоловік.

Головний офіс та адміністративне приміщення автопарку вигоріли вщент, техніка, якщо не спалена, то була побита осколками, додає начальник транспортної дільниці Юрій Громак: “Складно було відновлювати, тому, що були воєнні дії по Україні, не було запчастин, допомоги ніякої не було. Ми все робили своїми силами. Російські окупанти автоматними чергами повністю порозбивали машини, крани, скло. Вся техніка була перебита. У нас все наладилося буквально за 2-3 місяці, автопарк вийшов в робоче русло. Техніку, як не складно було, відремонтували. Що покрасили, що поварили, скло поміняли”.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: