У Тростянці триває ремонт пошкодженої обстрілами лікарні

28.12.2023

Близько 35 тисяч людей отримують допомогу у Тростянецькій міській лікарні – із самого міста та сусідньої громади.

Приміщення лікарні й поліклініки були сильно зруйновані під час окупації населеного пункту. Відновлення медичної інфраструктури Тростянця – один з пріоритетних проєктів Агентства. Будівельні роботи на обʼєктах тривають.

Будівельники вже завершили демонтаж пошкоджених цегляних перегородок, продовжують роботи з улаштування нових перегородок і прокладання магістралей комунікацій. Розпочали штукатурення стін.

Нагадаємо: до повномасштабного вторгнення РФ і повної окупації Тростянця лікарня була однією зі взірцевих в області. У закладі зробили капітальний ремонт, оснастили сучасним обладнанням. Але в лютому 2022 року російська армія, яка зайшла в місто, упритул розстріляла з танків медзаклад і зруйнувала його майже на третину. Не залишилося жодного вцілілого вікна чи дверного блоку, частково пошкодили або повністю знищили покрівлю, розгромили кабінети та коридори.

17 жовтня Агентство відновлення оголосило тендер на капітальний ремонт приміщень поліклініки. 13 листопада уклали договір із переможцем. Проведення тендеру дало змогу зменшити очікувану вартість робіт майже на 4,5 млн грн.

За проєктом тут замінять покриття покрівлі, відновлять зруйновані перегородки, замінять пошкоджені вікна та двері на сучасні енергозберігаючі. Буде відновлено опорядження стін, стелі, покриття підлоги. Також повністю відновлять всі основні комунікації і підключать їх до мереж, встановлять сантехнічні прибори та вентиляційне обладнання. Сучасні технології та матеріали дозволять зробити будівлю енергоефективною.

Завершення відбудови медичного закладу в Тростянці заплановане на серпень 2024 року, повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: