У Чупахівці почали будівницво водогону, бо люди вмирали від отруєної води

28.12.2023

Компанія «АМК РЕМ-БУД» повідомила про відновлення своєї роботи в Сумській області і старт довгоочікуваного будівництва водогону в селі Чупахівка на Охтирщині.

З початком війни підприємство зазнало значних втрат – як людських, так і матеріальних. Його головні виробничі потужності знаходилися на території Сумської та Київської областей, де на самому початку російського вторгнення велися інтенсивні бойові дії.

«Було важко, але ми не здавалися – допомагали нашим військовим та територіальній обороні облаштовувати укриття, приганяли із-за кордону автівки підвищеної прохідності для військових на передовій, допомагали будівельними матеріалами та грошовими коштами на ЗСУ.

Паралельно, керівництво компанії займалося відновленням роботи організації, збереженням професійних кадрів та пошуком нових інвестицій та проєктів», – зазначають на сторінці АМК РЕМ-БУД у Фейсбуці.

Наразі компанія розпочала роботу над будівництвом нового водогону у Чупахівці Охтирського району.

Як пояснюють в АМК РЕМ-БУД, водогін для чупахівців – не просто важливий, а життєвонеобхідний, оскільки Чупахівська громада  в лідерах по Сумщині щодо захворюваності на онкологічні хвороби. І повʼязане це, перш за все, із забрудненою водою у їх колодязях, що сталося через видобуток нафти на землях Охтирського району.

«Підкреслимо, що на відміну від обласного бюджету та деяких інших громад Сумщини – Чупахівська ОТГ ніяких рентних платежів від видобутку нафти не отримує. Все що вони із цього мають – тільки забруднену воду в колодязях та найвищу захворюваність на рак.

При цьому, ми всі розуміємо, що триває війна і нафта – це, по суті, кров для наших ЗСУ, без паливо-мастильних матеріалів – не поїде ні наземна техніка, не полетить авіація. Ні про яку зупинку видобутку “чорного золота” – мова йти не може, хоч, може, комусь із наших ворогів це і дуже хотілося б зробити.

Саме тому було прийнято рішення на державному рівні про будівництво водогону, щоб понад дві тисячі жителів цього села отримали нарешті “живу” воду і більше не страждали, через видобуток нафти», – зазначають у компанії.

Також в АМК РЕМ-БУД пояснили, яким чином  формувалися ціни на будівництво водогону. Оскільки відповідний проєкт  розроблявся уже після початку повномасштабної російської агресії, то ціни були внесені актуальні на той момент. При цьому динаміка цін мінялася буквально щоденно. На сьогодні деякі ціни на матеріали, закладені в проєкті, були знижені, а деякі – навпаки зросли.

“Хочемо запевнити, що всі роботи будуть вестися по актуальним на даний момент на ринку цінам під контролем і громадськості, і правоохоронних органів. Для ТОВ “АМК РЕМ-БУД” – це вже не перше аналогічне будівництво і як і попередні – ми плануємо зробити його якісно та на високому фаховому рівні. Щоб задоволеними лишилися і Замовники, і кінцеві споживачі – жителі Чупахівки», – наголошують в компанії АМК РЕМ-БУД.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: