На Конотопщині правоохоронці задокументували два факти незаконної вирубки дерев

30.12.2023

Днями працівники сектору патрульної поліції відділу поліцейської діяльності №1 (м. Буринь), патрулюючи ввірену їм територію, зупинили тракторТ-40 із причепом, в якому знаходилася деревина твердих порід.

У ході проведення перевірки документів, які дозволяють перевезення вказаного, 51-річний водій транспортного засобу надав довідку, що була оформлена неналежним чином та мала ознаки підробки. Зважаючи на це, патрульні викликали слідчо-оперативну групу для подальшого документування правопорушення.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України  «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу» та ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.

Схожа ситуація сталася і в Новослобідській територіальній громаді. Патрульні відділення поліції №2 (м. Путивль) зупинили автомобіль «ВАЗ 21093» із причепом в якому знаходилась деревина твердих порід. Керманич відповідних документів для перевезення зрубаного не мав. За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України  «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу».

Обидва транспортні засоби слідчі вилучили та помістили на спецмайданчик для тимчасового зберігання. Наразі слідство триває.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: