У Тростянці відновили зруйнований росіянами дитсадок

30.12.2023

Приємним подарунком до Нового року тростянецьким малюкам та їхнім батькам стало урочисте відкриття першої групи в дитячому садочку «Білочка», який був понівечений російськими солдатами у березні 2022 року.

Цей дошкільний освітній заклад найбільше постраждав під час окупації, зазначають у Тростянецькій міськраді. Ворожий снаряд повністю знищив дах будівлі. Пограбоване орками внутрішнє приміщення мокнуло від дощів, поступово руйнувалося. Тому найперше завдання полягало в капітальному ремонті даху. Ці роботі були виконані завдяки допомозі благодійників.

Зараз перший поверх «Білочки» якісно відремонтований і має всі зручності для малюків: сучасні групову кімнату та залу, санвузол, новеньку кухню з побутовими приладами. Тут тепло, облаштоване укриття. Поки що відкрито одну групу для 20 дітей. У 2024 році запрацюють ще дві групи і дитсадок зможе відвідувати не менше 60 дітей.

У день відкриття в «Білочці» пройшов новорічний ранок, діти кружляли біля ялинки, співали пісень, отримували новорічні подарунки.

shans.com.ua

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: