Матері загиблого прикордонника з Липової Долини вручили його посмертну нагороду

01.01.2024

Немає більшого горя для матері… Життя старшого солдата Анатолія Павленка обірвалося 17 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання з охорони й оборони державного кордону на Сумщині. Йому назавжди 35 років. У захисника залишилися мати та дві сестри.

26 липня 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України прикордонник Анатолій Павленко посмертно нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни». Наказом Голови Держприкордонслужби України солдату Анатолію Павленку посмертно присвоєно військове звання «старший солдат».

Нагороду матері загиблого старшого солдата Анатолія Павленка вручив заступник начальника 5 прикордонного загону з персоналу полковник Сергій Любашевський.

«Шановна Наталіє Михайлівно! Прошу прийняти слова співчуття за величезну втрату Вашого сина, нашого побратима, Героя-прикордонника Анатолія Володимировича Павленка. Повірте, нам дуже болить – 17 лютого цього року, ця дата дуже важко закарбувалася в нашій пам’яті, ми втратили найкращих наших воїнів, які виконали останнє бойове завдання, на жаль, ціною власного життя!», – зазначив Сергій Любашевський.

Анатолій Павленко народився 25 травня 1987 року в селищі Липова Долина Сумської області. Після закінчення Липоводолинської загальноосвітньої школи Анатолій вступив до Синівського професійного аграрного ліцею, завершивши у 2005 році навчання, розпочав трудову діяльність трактористом-механіком у ТОВ «Мрія» (м. Липова Долина). У період з 2006-2007 років проходив строкову військову службу у військах протиповітряної оборони.

Наприкінці 2022 року Анатолій долучився до протистояння російському агресорові у лавах побратимів-прикордонників.

«Знання озброєння, військової техніки та наявність різносторонніх умінь і навичок вирізняли його серед особового складу прикордонного підрозділу. Анатолій запам’ятався щирою, чесною, врівноваженою, спокійною та сором’язливою людиною. Він захоплювався футболом, настільним тенісом та технікою, особливо автомобілями та мотоциклами», – згадують про військовослужбовця його побратими.

Вічна пам’ять і слава Анатолію Павленку та усім загиблим захисникам України!

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: