У перший день 2024 року сумчани бігли “Новорічний забіг”

01.01.2024

У перший день першого місяця 2024 року у Сумах відбувся перший спортивний захід року. Спортсмени вийшли на старт “Новорічного забігу 2024”.

За словами організатора забігу Віталія Іваха, у забігу зареєструвалися 16 спортсменів: “Ми трохи не врахували, що це робочий день. І треба було поставити на вечір, коли всі повернуться з роботи. Ну вже як є – 16 так 16”.

Наймолодшому учаснику забігу 9 років, найстаршим – понад 60. “Щоб бути сильнішим, щоб бути здоровим. І прагнення швидше пробігти”, – сказав наймолодший учасник забігу Матвій Білан.

“Це однозначно краще, чим лежати на дивані і просто дивитися в стелю. Новий рік, Україна, Перемога. Я вже тут – і це вже перемога”, – вважає учасник забігу Віктор Гоц.

Іван Білокур, як і на “Забіг Святого Миколая-2023”, так і на “Новорічний забіг-2024”, прийшов разом зі своїм собакою Левом. Чоловік вважає, що на святі кожен отримає свою порцію позитивних емоцій: “Побігати я люблю, з ним веселіше. Йому, я думаю, теж непогано від того. Краще ніж вдома сидіти”.

На старт першого у році забігу вийшли 15 з 16 зареєстрованих учасників і один пес. Вони долали дистанцію у п’ять кілометрів. Матвій Білан у підсумку фінішував восьмим, Віктор Гоц – одинадцятим, Іван Білокур та його Лев – чотирнадцятим. Кращий час серед чоловіків показали відразу троє учасників – Віталій Івах, Андрій Іванченко та Олексій Меденцев, серед жінок – Олена Біловол.

“Прийшов, побігав. Перший день року. Сподіваюсь, шо рік також буде біговим”, – підсумував переможець забігу серед чоловіків Віталій Івах.

З радістю завершила з перемогою забіг Олена Біловол: “Враження, як завжди, позитивні від бігу. Біжиш і кайфуєш. Першого січня нормальний сюди не прийде, розумієте. Біжать ті, хто фанатіють. Тому враження найпозитивніші”. Кожен учасник забігу отримав на фініші медаль учасника.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: