Сумські поліцейські за добу задокументували два факти пропозиції хабаря

04.01.2024

Перебуваючи на службі в селі Писарівка Сумського району, працівники поліції зупинили автомобіль. Під час спілкування з водієм транспортного засобу поліцейські виявили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Бажаючи уникнути відповідальності за скоєне, водій запропонував поліцейським хабар в сумі десять тисяч гривень.

А в селі Верхня Сироватка під час перевірки документів працівники поліції виявили, що водій авто взагалі позбавлений права керування транспортними засобами. Тому за не складання відносно нього адміністративних матеріалів почав пропонувати правоохоронцям неправомірну вигоду.

У кожному випадку правоохоронці від незаконної пропозиції відмовились та склали адміністративні матеріали за правопорушення, передбачені ст. 126 та ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення та викликали на місце події слідчо-оперативну групу для документування даних фактів.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає покарання у вигляді чималого штрафу, або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: